2008. augusztus 28., csütörtök

HRC speech@DNC2008




Hillary "proud supporter of Barack Obama" Clinton igen hamar, már a beszéd harmadik percében elsütötte azt a mondatot, amelyre az újságírók vártak: "No Way, No How, No McCain!" A másik, a híradásokban sokat játszott catchline pedig a beszéd végén jött: "George Bush and John McCain will be together next week in the Twins Cities, because these day they are awfully hard to tell apart." (megj: a republikánusok jövőhéten tartják konvenciójukat a Twin Cities-nek becézett Minneapolis-Saint Paulban).

No more 4 years of Bush. Ez volt a beszéd lényege. Nem az, hogy Obama legyen az elnök, hanem az, hogy NE egy republikánus, hanem egy demokrata vezzesse az országot, aki "erős középosztályt épít, a munkások és nem az olajmultik érdekeit nézi, a nép és nem egy elit elnöke lesz, és (HRC fő témája) egészségbiztosítás ad mindenkinek".

Támogatóit megszólítva elég hosszan (a beszéd kb fele) foglakozott azzal, hogy miért is akart elnök lenni, feltéve a kérdést, hogy csak miatta, vagy a képviselt ügyek miatt szerették volna látni, ahogy leteszi az elnöki esküt. Obama szinte alig került elő a beszédben (ha jól figyeltem mindössze négy alkalommal), inkább a demokrata párt (HRC es Obama harca miatt kérdésesnek tekintett) egysége állt a középpontban ("family of democrats"), és hogy mit képviselnek, szemben állva a republikánusokkal.

Nincsenek megjegyzések: