2008. augusztus 29., péntek

McCain meglepetés alelnökjelöltje

Első látásra nagyon úgy tűnik hogy tökéletes alelnökjelöltet választott magának McCain. Egy kékgalléros munkáscsaládból származó, a washingtoni elittől távol lévő alaszkai kormányzó, szakszervezetes gyökerekkel, aki három évvel fiatalabb Obamánál, és két éve még csak egy kisváros polgármestere volt, és államában reformer hírében áll .

Ja, igen. Említettem már, hogy nőről van szó?

Neve is van neki: Sarah Palin, és Alaszkán kívűl kb senki sem hallott róla, annyira nem, hogy a tévések még azzal is gondban voltak, hogyan kell kiejteni a nevét. Vicces volt látni Wolf Blitzert ahogy csak annyit tud mondani Palinról, hogy nem nagyon tud róla semmit, bár ezt legalább többször meg is ismételte. Mindenesetre jó választásnak tűnik HRC keserű támogatóinak elszipkázására, akik kékgalléros fehér férfiak és nők - az a csoport amelyikre nem nagyon hatott az Obamagic.

Egyébként Palinnal valószínűleg az alaszkai lapok jártak a legjobban, gyanítom az Anchorage Daily News látogatottsága jelentősen megnövekedett az utóbbi pár órában mondjuk a Palin elleni etikai nyomozásról írt cikk miatt, amit a nemzeti média hirtelen felfedezett magának.

Kérdés persze, hogy McCain milyen hatékonyan tudja majd támadni Obama tapasztalatlanságát, amikor egy teljesen ismeretlen nőt választ alelnöknek, aki - mint ahogy azt az Obama kampány már gyorsan meg is jegyezte - egy szívdobbanásnyira van az oval officetól. A 72 éves McCain öregsége miatt amúgyis támadható - bármennyire is fitt(nek tűnik) - és ez a kettő együtt könnyű préda lehet. Hiába áll reformer hírében Palin, aki a korrupció ellen küzd, amikor a demokraták orrba-szájba beszélhetnek az olajlobbi zsebében lévő korrupt alaszkai republikánusokról, mint Ted Stevenson szenátor, aki ellen éppen korrupció miatt folyik eljárás, és aki többszázmillió dollár szövetségi adódollárt adott saját államának, olyan projectre, mint a híres Bridge-to-Nowhere. Aztán elsőre az is jónak tűnik, hogy a külföldi olajtól való függés ellen küzdve olajkutakat fúrna amerikai földön, de az mar lehet támadási felület, hogy az Arctic National Wildlife Refuge-ban is szivesen látna olajkutakat, és talán még munkásosztályos pedigréje ellenére is az olajmultikhoz tudja majd kötni a Chicagoban edződött David Axelrod


A lényeg, hogy az idei választás egyre érdekesebb és izgalmasabb lesz.


jaéshamár McCain

egy, khm, érdekes interjú McCainnel a akinek kampányát már az a Busht az elnöki székbe segítő csapat irányítja, amelyik 2000-ben a legocsmányabb rágalomhadjárattal siklatta ki elnökjelöltségét. Mintha az új, nagyon fegyelmezett rendszer nem nagyon tetszene neki.

viszont legalább olyan ügyesek, hogy sikerült egy kampányfilmba sűríteniük az "Obama=Celebrity", és a "Demokraták-Szerint-Is-Tapasztalatlan" üzenetet:



Nincsenek megjegyzések: