2008. október 20., hétfő

Obamát támogatja Colin Powell

A republikánus Colin Powell vasárnap a Meet The Press-ben bejelentette, hogy Obamát támogatja McCain-nal szemben. A még mindig nagyon népszerűnek számító (80%-nak van kedvező véleménye róla) volt külügyminiszter támogatása nagy lökés az Obama-kampánynak, míg az ahogy azt tette, nagy csapás a McCain-kampánynak.

Powell korábban már jelezte, hogy majd csak az elnökjelölti viták után dönt arról, hogy ki mögé áll, és végül nem (csak) Obama, hanem a McCain-kampány módszerei győzték meg: Sarah Palin kiválasztása alelnökjelöltnek; az "Obama terroristákkal haverkodik" és "Obama szocialista" féle támadások, McCain össze-vissza reagálása a gazdasági válságra. Barátainak elmondása szerint az sem nyugtatta meg a pragmatista Powellt, hogy McCain külügyi tanácsadói között neokonzervatívokat talált.



Obama 150 millió dollárt gyűjtött szeptemberben

Ahogy azt már korábban is írtam, várható volt, hogy Obamáék legalább százmillió dollárt gyűjtenek össze a választásig, de már szeptemberben több mint 150 millió dollárral lettek gazdagabbak átlagosan kevesebb mint száz dolláros támogatásokból. A kampány 632 ezer új donort jegyezett a hónapban, és ezzel együtt már 3,1 millióan adtak pénzt a demokrata kampányra.