2008. november 6., csütörtök

2008. november 4., kedd

TheMap - NightmareScenario

Csak nem tudtam megállni, hogy ne szórakozzak az RCP ElectorMapjével - ezt sikerült kihoznom:

Ugyan utálok jósolgatni, de szerintem az lesz, hogy (...) Hmm. Mégsem. Tényleg utálok jósolgatni. Megtartom magamnak :P

2008. november 3., hétfő

Meghalt Obama nagyanyja

Egy nappal a választás előtt meghalt Madelyn Dunham(86), Obama nagymamája

Goddam America

Így nézett volna ki a republikánus kampány, ha McCain hagyta volna, hogy volt pásztorával támadják Obamát. Más megfogalmazásban, ha McCain hagyta volna, hogy kijátszák a faji kártyát.

Ezeket a kampányfilmeket McCaintől független politikai akció csoportok készítették, illetve - legelesőt, és egyben legfrissebbet - a (pennsylvaniai) republikánus párt.
Our Country Deserves Better PAC
Freedom Defense Fund, Michigan
És, ismétlem, csak McCainnek lehet köszönni, hogy a kampány nem fajult el odáig, hogy ez legyen a fő téma. Palin például nagyon szivesen kihasználta volna ezt, jobb nem bele gondolni, milyen következményekkel.

politifact onfire

A Politifact 2007 nyara óta vizsgálja az elnökjelöltek kijelentéseinek és vádaskodásainak igazságtartalmát, a legnagyobb ökörségeket pants-on-fire díjjal jutalmazva a Truth-O-Meter skálán.

Most csinaltak egy kis összeállítást a tapasztaltakról, és kedvenc pants-on-fire dijazottaikról.

A viccesek mellett, mint dr Biden diagnózisa, hogy Bush agyhalott, ott vannak az emailekben terjedt klasszikusok: Obama titokban moszlim, radikális iszlám iskolába járt, és a koránra tenné le az elnöki esküt. Vagy Hillary "I remember landing under sniper fire" Clinton Boszniában.

2007 augusztus 22 óta 49 kijelentés érte el a pants-on-fire szintet, ez az összes ítélet 6%-a. Obama kétszer, McCain hétszer jutott el idáig.

Itt megtaláljátok az összeset egy csokorba szedve.

És évvégi, izé kampányvégi összeállítást készített a factcheck.org is, olyan klasszikusokkal, mint Palin állítása, hogy ő bizony ellenezte a bridge-to-nowhere építését, vagy Obama rémisztgetése, hogy McCain száz évig akar Irakban maradni, valamint sok sok félrevezetéssel, szókiforgatással és ténytorzítással.

McCain's last minute blitzkrieg

McCain nem szarozik. Egy nappal a választás napja előtt ez a programja:

11/3/2008 6:00:00 AM - Tampa , FL
Road to Victory Rally in Tampa, FL
Please join Senator John McCain for a Road to Victory Rally in Tampa, FL on Monday November 3rd. Doors open at 6:00 a.m.

11/3/2008 8:30:00 AM - Blountville , TN
Road to Victory Rally in Blountville, TN
Please join Senator John McCain for a Road to Victory in Blountville, TN on Monday November 3rd. Doors open at 8:30 a.m.

11/3/2008 10:45:00 AM - Moon Township , PA
Road to Victory Rally in Moon Township, PA
Please join Senator John McCain for a Road to Victory Rally in Moon Township, PA on Monday November 3rd. Doors open at 10:45 a.m.

11/3/2008 1:00:00 PM - Indianapolis , IN
Road to Victory Rally in Indianapolis, IN
Please join Senator John McCain for a Road to Victory Rally in Indianapolis, IN on Monday November 3rd. Doors open at 1:00 p.m.

11/3/2008 3:00:00 PM - Roswell , NM
Road to Victory Rally in Roswell, NM
Please join Senator John McCain for a Road to Victory Rally in Roswell, NM on Monday November 3rd. Doors open at 3:00 p.m.

11/3/2008 4:00:00 PM - Henderson , NV
Road to Victory Rally in Henderson, NV
Please join Senator John McCain for a Road to Victory Rally in Henderson, NV on Monday November 3rd. Doors open at 4:00 p.m.

11/3/2008 9:00:00 PM - Prescott , AZ
Midnight Road to Victory Rally in Prescott, AZ
Please join Senator John McCain & Cindy McCain for a Midnight Road to Victory Rally in Prescott, AZ on Monday November 3rd. Doors open at 9:00 p.m.


És még kedden is kampányolni fog Új-Mexikóban és Coloradóban


Obama eközben csak három államba látogat el hétfőn: Florida, Virgina és Észak-Carolina, az election day-t pedig Chicagoban tölti kampányolás nélkül