2012. szeptember 25., kedd

Pénzgyűjtés, vagy kampány?



Romney pénzproblémájának hátterében az áll, hogy Obama példáját követne nem korlátozott mennyiségű közpénzből kampányol, hanem vállalta, hogy saját maga teremti elő a választási hadjárathoz szükséges százmilliókat, limit nélkül. A különbség kettőjük között, hogy Obama kétszáz dollárnál kevesebb adományokból gyűjt rengeteg pénzt, míg Romney kénytelen a nagypénzű támogatókra támaszkodni, akiket külön meg kell győzni, ami ugye időbe kerül, időbe, amit a kampányúton is tölthetne. Ed Gillespie, Romney főtanácsadója abban reménykedik, hogy már most sikerül annyi pénzt összekalapozniuk, hogy november 6-ig már nem lesz szükségük több pénzgyűjtő eseményre.

Romney a héten a kulcsfontosságú Ohióban busztúrázik, gazdasági kérdésekre helyezve a hangsúlyt, ami azért nem állította meg Paul Ryant abban, hogy külpol/nemzebizt fronton is támadja Obamát, akit Jimmy Carterhez hasonlított. Romneyt pedig (meglepetés-meglepetés!!) Reaganhez. És nem felejtette megemlíteni, hogy a kormányzat az ország egyetlen tankgyártó üzemének bezárást tervezi, ami, újabb meglepetés, Ohióban van.

Úgy tűnik, Romneyék támadási felületet látnak Obama külpolos páncélján a nagykövetségek elleni támadások, és az Amerika-ellenes  tüntetések után. Ezzel kapcsolatban Obamáéknak amiatt fájhat a fejük, hogy a veteránok, akiknek szavazataira számítottak,inkább egy új  főparancsnokot szeretnének. Mindezt annak ellenére, hogy a jelenlegi kormányzat sokat tett a veteránokért. (Btw. Ohióban százezer embert foglalkoztat a védelmi ipar, és a Pentagon költségvetésének kormányzati csökkentése annyira nem tetszetős arrafelé).

Nincsenek megjegyzések: